VÄLKOMMEN TILL DJURHAMNSRODDEN 2022

Den 30 juli så arrangerar Kulturarv Djurham, Stockholms Sjövärnskår tillsammans med Djurönäset Djurhamnsrodden för första gången. En sjöhistorisk festival då vi vi frestar din fantasi och tar med dig på en resa tillbaka i tiden.


En dag fylld av upplevelser och lustfyllda aktiviteter. Du möts av dofter från grillar, musik från tiden, smeder som hamrar, yxor som kastas, narrar som underhåller och dryck som serveras. Låt upplevelserna ta dig till en tid då Djurhamn var en av Sveriges viktigaste örlogshamnar.


Huvudnumret för dagen är kampen mellan lagen i Djurhamnsrodden. Rodden sker i så kallade tiohuggare, vilken är en typ av slup som förr användes som skeppsbåt på örlogsfartyg. Båten ros av tio roddare, fem på vardera sidan med en åra per roddare. En styrman i aktern håller koll på kursen och manar fram sin besättning.


Den 14 augusti 2021 så genomförde vi Träningskampen. Över 40 deltagare i åldrarna 12-80+ år fick utbildning av Sjövärnskåren Stockholm och kan nu stolt säga; "Jag är en Tiohuggare!"

Bilder från dagen under "TRÄNINGSKAMPEN 2021" nedan.

Anmäl lag till Djurhamnsrodden 2022

Ring eller maila oss gärna ifall du har några som helst frågor innnan anmälan.

Välkommen till att anmäla ditt lag.
11 deltagare krävs för att få full besättning men vi kan vid behov hjälpa er att få ihop besättning ifall ni är färre.


Det finns begränsat antal platser men blir det fullt så sätter 

vi upp en väntelista.


Varmt välkomna

Kulturarv Djurhamn

 
 
 
 
 
 
 

DJURHAMNNSRODDEN 2022

22

Jag är en Tiohuggare...


... och jag drivs av min åra

Djurhamnsrodden är en festivaldag där vi tar dig tillbaka till stormaktstidens Djurhamn. En dag fylld av upplevelser och lustfyllda aktiviteter. Du möts av dofter från grillar, musik från tiden, smeder som hamrar, yxor som kastas, narrar som underhåller och dryck som serveras. Låt upplevelserna ta dig till en tid då Djurhamn var en av Sveriges viktigaste örlogshamnar.


Huvudnumret för dagen är kampen mellan lagen i Djurhamnsrodden. Rodden sker i så kallade tiohuggare, vilken är en typ av slup som förr användes som skeppsbåt på örlogsfartyg. Båten ros av tio roddare, fem på vardera sidan med en åra per roddare. En styrman i aktern håller koll på kursen och manar fram sin besättning.

Den 30 juli så arrangerar Kulturarv Djurhamn, Stockholms Sjövärnskår tillsammans med Djurönäset Djurhamnsrodden.

Varmt Välkomna
Se bilder från TRÄNINGSKAMPEN 2021 här.

JAG ÄR EN TIOHUGGARE...


Det kan nu över 40 roddare stolt säga!!

TRÄNINGSKAMPEN 14 augusti 2021

Inför vår stora lansering av DJURHAMNSRODDEN 2022 så arrangerarade vi TRÄNINGKAMPEN 2021. Det var en dag då våra anmälda lag samlades och fick testa de fantastiska 10-huggarbåtarna som vi kommer arrangera tävlingen med.


En dag fylld av glädje, kraft, gemenskap och lagbyggnad. Vi hade roddare från 12 år till över 80 år, i en båt rodde tre generationer samtidigt. Det är Djurhamnsroddens anda.

Vi tackar Vita Grindarna lät oss använda deras fina anläggning och all assistans vi fick. Ica Nära Djurö, Ica Nära Stavsnäs och Värmdö Bryggeri för förtäring och dryck. 


Samla kollegor, ditt företag, förening eller vänner och anmäl ditt lag till Djurhamnsrodden 2022.
GALLERIET UPPDATERAS LÖPANDE...

21